Marcipánový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 ks vejce
200 g máslo
100 g máslo
150 ml mléko
voda
1 balíček prášek do pečiva
jahody
200 g cukr moučka
150 dl cukr moučka
cukr moučka
1 plechovka salko
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
1 balíček čokoládová poleva
3 kapky mandlová esence
400 g sušené plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si dvě kulaté piškotové těsta, jedno menší. Z mouky, prášku do pečiva, mléka, cukru, másla a vajec uděláme hladké těsto. Dáme do vymazané formy a dáme upéct první piškot. Pečeme na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout a mezitím upečeme druhý piškot

  2. Vychladlý piškot 2x rozřízneme (podélně). Naplníme čokoládovým krémem a nakrájenými plátky jahod. Tak uděláme i druhý piškot. Nakonec uděláme marcipán ze sušeného mléka, salka, oleje, mandlové esence, vody a cukru. Vyválíme větší kulaté placky, aby byly i přes okraj těsta. Těsta potřeme zbylým krémem a přiložíme marcipánovou placku a uhladíme prsty namočenými ve vodě. Obě těsta po potažení dáme na sebe tak, že vrch většího potřeme krémem o velikosti toho menšího a přilepíme na sebe. Zdobíme krémem, do kterého můžeme přidat potravinářské barvivo

  3. Pokud nám zbude marcipán, uděláme si z něj třeba růžičky, zvířátka nebo jen vykrajujeme tvary.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!