Marcipánový dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 2 ks vejce 200 g máslo 100 g máslo 150 ml mléko voda 1 balíček prášek do pečiva jahody 200 g cukr moučka 150 dl cukr moučka cukr moučka 1 plechovka salko 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 1 balíček čokoládová poleva 3 kapky mandlová esence 400 g sušené plnotučné mléko
Postup Marcipánový dort
Postup přípravy receptu
-
Upečeme si dvě kulaté piškotové těsta, jedno menší. Z mouky, prášku do pečiva, mléka, cukru, másla a vajec uděláme hladké těsto. Dáme do vymazané formy a dáme upéct první piškot. Pečeme na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout a mezitím upečeme druhý piškot
Vychladlý piškot 2x rozřízneme (podélně). Naplníme čokoládovým krémem a nakrájenými plátky jahod. Tak uděláme i druhý piškot. Nakonec uděláme marcipán ze sušeného mléka, salka, oleje, mandlové esence, vody a cukru. Vyválíme větší kulaté placky, aby byly i přes okraj těsta. Těsta potřeme zbylým krémem a přiložíme marcipánovou placku a uhladíme prsty namočenými ve vodě. Obě těsta po potažení dáme na sebe tak, že vrch většího potřeme krémem o velikosti toho menšího a přilepíme na sebe. Zdobíme krémem, do kterého můžeme přidat potravinářské barvivo
Pokud nám zbude marcipán, uděláme si z něj třeba růžičky, zvířátka nebo jen vykrajujeme tvary.