Pečené kotlety s rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 hrnky rýže
hladká mouka
3 plátky vepřová kotleta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vývar z vepřové kosti. Lze použít kost přímo od kotlet a ty pak zpracovávat vykostěné, nebo využít kost z jiného kusu masa. Kost zalijeme vodou, osolíme a necháme vařit zhruba 20 - 30 minut

  2. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a připravíme si kotlety na pečení. Plátky kotlety osolíme, opepříme a obalíme hladkou moukou. Na rozpálené pánvi zpěníme cibuli a orestujeme obalené kotlety. Orestované kotlety uložíme do zapékací mísy, podlijeme vývarem a dáme dusit do předehřáté trouby (cca 150 - 180 °C) na přibližně 30 minut

  3. Pečené kotlety je vhodné podávat s rýží, neboť z vývaru, cibule a mouky vznikne chutná šťáva. Rýži můžeme péct v troubě souběžně s kotletami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!