Pečené kořeněné brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
1 lžička kmín
150 ml bílé víno
olivový olej
sezamová semínka
čerstvý nebo sušený tymián

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a řádně očistíme kartáčkem. Potom je v osolené a okmínované vodě uvaříme do poloměkka. Vodu slijeme

  2. Troubu předtopíme na 250 °C

  3. Brambory přendáme do zapékací mísy, potřeme olejem, posypeme solí, tymiánem a sezamovými semínky. Podlijeme vínem a pečeme, dokud se víno neodpaří a brambory nezrůžoví

  4. Takto připravené pečené kořeněné brambory jsou vhodnou přílohou k minutkám, pečeným masům, ale i tepelně upravené zelenině. Výborně chutnají s krémovou nivou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!