Pečené kořeněné brambory recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 kg brambory 1 lžička kmín 150 ml bílé víno olivový olej sezamová semínka čerstvý nebo sušený tymián
Postup Pečené kořeněné brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a řádně očistíme kartáčkem. Potom je v osolené a okmínované vodě uvaříme do poloměkka. Vodu slijeme
Troubu předtopíme na 250 °C
Brambory přendáme do zapékací mísy, potřeme olejem, posypeme solí, tymiánem a sezamovými semínky. Podlijeme vínem a pečeme, dokud se víno neodpaří a brambory nezrůžoví
Takto připravené pečené kořeněné brambory jsou vhodnou přílohou k minutkám, pečeným masům, ale i tepelně upravené zelenině. Výborně chutnají s krémovou nivou.