Jemný tvarohový knedlík plněný švestkami recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 g máslo 4 ml slivovice 1 kg švestky 10 ks švestky 100 g perník na strouhání 125 g cukr krystal 500 g polohrubá mouka 3 dl pomerančová šťáva 1 ks vanilkový lusk čerstvá máta 1 špetka citrónová kůra 125 g čerstvé máslo 1 ks skořicová kůra 325 g měkký plnotučný tvaroh
Postup Jemný tvarohový knedlík plněný švestkami
Postup přípravy receptu
-
Utřeme cukr s máslem, přidáme tvaroh, vejce a mouku. Vypracujeme těsto, které vyválíme na vále, rozkrájíme a plníme vypeckovanými švestkami. Tvarohové knedlíky plněné ovocem vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut
Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Všechny přísady na chutney vložíme do mělkého širokého kastrolu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 až 40 minut, až švestky změknou. Nejprve mícháme jen občas, ke konci častěji. Chutney je hotové ve chvíli, kdy zhoustne, ale přitom je stále tekuté (ještě víc zhoustne během chladnutí). Na závěr vmícháme malý panák slivovice
Vezmeme perník a na jemném struhadle nastrouháme. Těsně před servírováním horký knedlík vezmeme a vyválíme ho ze všech stran v nastrouhaném perníku
Do hlubokého talíře dáme malou naběračku švestkového chutney a na to položíme operníkovaný knedlík a na vrch posadíme smítku čerstvé máty.