Mandlový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
80 g máslo
80 g cukr krupice
100 g čokoláda na vaření
150 g čokoláda na vaření
80 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
tuk na vymazání
500 ml smetana ke šlehání
mandlové lupínky
200 g loupané mandle
2 ks ztužovač šlehačky
2 lžíce mandlový likér (amaretto)
strouhanka na vysypání
100 g nutela

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme prochladnout. Loupané mandle nastrouháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh s přidáním krupicového cukru

  2. Žloutky, moučkový a vanilkový cukr a likér vyšleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu, tuhý sníh z bílků a mandle. Zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme na 180 °C asi 40 minut. Hotový korpus necháme chvíli prochladnout ve formě a pak vyklopíme. Necháme zcela vychladnout a podélně ho jednou rozkrojíme

  3. Mezitím si připravíme krém. Do smetany ke šlehání zamícháme nutelu a ztužovač šlehačky, ručním el. šlehačem vyšleháme do hladkého krému

  4. Dolní díl korpusu potřeme krémem a přiklopíme vrchní díl. Celý dort krémem potřeme a polijeme čokoládou. Tu připravíme rozpuštěním čokolády a másla. Mícháme, až se hmota spojí

  5. Nakonec mandlový dort posypeme mandlovými lupínky a necháme vychladit a ztuhnout v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!