Jemný tvarohový koláč s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 ks žloutek
4 ks bílek
1 špetka prášek do pečiva
1 kg tvaroh
60 g cukr moučka
200 g cukr moučka
cukr moučka
1 konzerva maliny
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
60 g škrobová moučka
60 g škrobová moučka
125 g Hera
125 g Hera
polohrubá mouka na vysypání
2 lžičky sušená citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme těsto na korpus. V míse smícháme mouku, škrobovou moučku, prášek do pečiva, vejce, cukr a Heru. Směs dobře vypracujeme rukama v hladké těsto. Necháme uležet na chladném místě asi 30 minut

  2. Než těsto na korpus vychladne, připravíme tvarohovou náplň. Do šlehací mísy dáme Heru s cukrem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Ušleháme do pěny. Žloutky oddělíme od bílků, které dáme zvlášť do mísy a žloutky přidáme do těsta spolu se škrobovou moučkou. Ještě přidáme tvaroh, který dobře vyšleháme v těstě. Nakonec lehce vmícháme maliny

  3. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Rovnoměrně rozetřeme vychladlé těsto ve formě a tvarohovou náplň rozetřeme na korpus. Vyhladíme

  4. Jemný tvarohový koláč s ovocem dáme do předem vyhřáté horkovzdušné trouby na 150 °C. Pečeme asi 65 minut dozlatova. Po upečení necháme tvarohový koláč s ovocem vychladnout a nakonec posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!