Jemný tvarohový koláč s ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 4 ks žloutek 4 ks bílek 1 špetka prášek do pečiva 1 kg tvaroh 60 g cukr moučka 200 g cukr moučka cukr moučka 1 konzerva maliny 1 balíček vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka tuk na vymazání 60 g škrobová moučka 60 g škrobová moučka 125 g Hera 125 g Hera polohrubá mouka na vysypání 2 lžičky sušená citronová kůra
Postup Jemný tvarohový koláč s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si připravíme těsto na korpus. V míse smícháme mouku, škrobovou moučku, prášek do pečiva, vejce, cukr a Heru. Směs dobře vypracujeme rukama v hladké těsto. Necháme uležet na chladném místě asi 30 minut
Než těsto na korpus vychladne, připravíme tvarohovou náplň. Do šlehací mísy dáme Heru s cukrem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Ušleháme do pěny. Žloutky oddělíme od bílků, které dáme zvlášť do mísy a žloutky přidáme do těsta spolu se škrobovou moučkou. Ještě přidáme tvaroh, který dobře vyšleháme v těstě. Nakonec lehce vmícháme maliny
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Rovnoměrně rozetřeme vychladlé těsto ve formě a tvarohovou náplň rozetřeme na korpus. Vyhladíme
Jemný tvarohový koláč s ovocem dáme do předem vyhřáté horkovzdušné trouby na 150 °C. Pečeme asi 65 minut dozlatova. Po upečení necháme tvarohový koláč s ovocem vychladnout a nakonec posypeme moučkovým cukrem.