Houbové pečenáče recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 dl olej sůl vejce strouhanka 2 ks cibule mouka jalovec 10 ks houby pepř celý bobkový list nové koření 5 dl sladkokyselý nálev na okurky (lák)
Postup Houbové pečenáče
Postup přípravy receptu
-
Houby si očistíme a zbavíme je nožiček. Nachystáme si trojobal - mouku, rozkvedlané vejce (osolíme jej) a strouhanku. Všechny hlavičky v trojobalu postupně obalíme
Rozehřejeme si fritovací hrnec nebo si na pánvi rozpálíme větší množství tuku a obalené hlavičky orestujeme. Přibližně 5 minut
Zatímco se nám budou hlavičky restovat, nakrájíme si cibuli na kolečka a umyjeme si sklenici.
Do sklenice vkládáme vychlazené hlavičky a prokládáme je vrstvami cibule. Nahoře by měla zůstat vrstva cibule, pokud se vám to podaří. Nakonec přidáme koření - bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec a lžíci oleje
Poté zalijeme lákem z Deka a při 70°C sterilujeme 20 minut. Necháme vychladnout a uskladníme sklenici v chladu.Po třech týdnech můžeme konzumovat.