Cuketovo-sýrové fašírky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
60 g máslo
strouhanka
600 g brambory
1 ks cibule
600 g cuketa
ovesné vločky
1 svazek čerstvá petrželka
čerstvě mletý černý pepř
200 ml slunečnicový olej na smažení
150 g tvrdý uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Umytou cuketu nastrouháme na slzičkovém struhadle do mísy, necháme chvíli odpočinout a potom vytlačíme vodu, která se uvolnila. Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na pánvi a necháme vychladnout. Tvrdý uzený sýr nastrouháme a česnek prolisujeme

  2. K nastrouhané cuketě přidáme vejce, sůl, čerstvě mletý černý pepř, orestovanou vychladlou cibuli, nastrouhaný tvrdý uzený sýr, prolisovaný česnek a tolik ovesných vloček, aby nám směs na cuketové fašírky přiměřeně zahustily. Všechno spolu dobře promícháme a necháme asi 30 minut odpočívat, aby se propojily chutě a ovesné vločky vsákly nadbytečnou vlhkost

  3. Z připravené směsi rukama namočenými ve studené vodě vytvarujeme koule, které zploštíme dlaněmi a obalíme ve strouhance

  4. V pánvi rozehřejeme olej, vkládáme připravené fašírky, smažíme je do pěkné zlato-červené barvy a do křupava z jedné strany i z druhé strany - asi 5 až 7 minut z každé strany. Smažené fašírky dáme odsát od nadbytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku

  5. Cuketovo-sýrové fašírky podáváme horké s novými brambory s nasekanou petrželovou natí a přelité máslem. Jde o jednoduchý a rychlý recept na velmi chutné lehké jídlo k obědu anebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!