Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 ks cuketa
1 lžíce kopr
100 g sýr feta
1 lžička máta peprná
5 lžic hladká mouka
0,5 ks červená kapie
1 lžíce petrželová nať
olivový olej na smažení
1 lžička mletý černý pepř
0,5 lžiček mletá pálivá paprika
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou červenou kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Jarní cibulku s natí očistíme a pokrájíme na kolečka. Omytou čerstvou mátu peprnou, čerstvý kopr a čerstvou petrželovou nať posekáme nadrobno. Mladou cuketu omyjeme, oba konce odkrojíme a nastrouháme na hrubo i se slupkou do mísy

  2. Do mísy přidáme čerstvě mletý černý pepř, mletou pálivou papriku, pokrájenou kapii, jarní cibulku i s natí, posekanou mátu peprnou, petrželovou nať a kopr, rozšlehané vejce, podle chuti osolíme a promícháme. Na vrch rozdrobíme sýr feta, přidáme mouku a znovu pořádně promícháme

  3. Na pánev s nepřilnavým povrchem lžící dáváme kopky cuketovo-sýrové směsi a v horkém oleji smažíme z obou stran pěkně do červena a do křupava. Hotové placky dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku

  4. Kabak mücver - turecké křupavé cuketovo-sýrové placky podáváme horké s hustým bílým jogurtem a servírujeme s ayranem, což je studený nápoj z jogurtu, vody a soli

  5. Kabak mücver se podává jako hlavní chod a také velmi často jako jeden z druhů velmi chutného meze - mimořádně oblíbené pohoštění při družném rozhovoru a posezení s přáteli. Kabak mücver je přímo ideální jídlo pro horké dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!