Kakaový koláč s jahodami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
šlehačka
1/2 lžičky prášek do pečiva
150 g cukr moučka
100 g hrubá mouka
6 lžic horká voda
500 g čerstvé jahody
3 lžíce kakaový přášek
1 balíček červené cukrářské želé

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a promícháme s kypřícím práškem a kakaem. Žloutky oddělíme od bílků. Formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C

  2. Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. K napěněným žloutkům postupně přidáváme mouku s kakaem a tuhý sníh z bílků

  3. Těsto vlijeme do koláčové nebo dortové formy a zvolna pečeme 25 - 30 minut. Záleží na typu trouby a velikosti formy. Hotový kakaový koláč necháme vychladnout

  4. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Podle návodu na obalu připravíme červenou cukrářskou želatinu. Vychladlý koláč poklademe nakrájenými jahodami, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout

  5. Kakaový koláč s jahodami rozdělíme na porce a podáváme s čerstvě ušlehanou smetanou ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!