Domácí bramborák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 špetky sůl
2 ks vejce
1 kg brambory
2 lžíce majoránka
1 špetka mletý pepř
2 hrnky hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme sůl, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, hladkou mouku a pepř. Někdo může do směsi přidávat i nakrájené uzené maso, klobásu apod. Směs dobře promícháme, podle potřeby přidáváme mouku, brambory budou pouštět vodu, ale my nechceme, aby bylo těsto příliš řídké

  2. Naběračkou nabíráme těsto a lijeme na pánev s rozpáleným olejem, tvoříme tak placky, které opékáme dozlatova z obou stran

  3. Domácí bramboráky podáváme ještě horké. Dobré jsou se zeleninovou oblohou, k masu, ale chutnají i k bramborové polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!