Domácí bramborák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 špetky sůl 2 ks vejce 1 kg brambory 2 lžíce majoránka 1 špetka mletý pepř 2 hrnky hladká mouka olej na smažení
Postup Domácí bramborák
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme sůl, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, hladkou mouku a pepř. Někdo může do směsi přidávat i nakrájené uzené maso, klobásu apod. Směs dobře promícháme, podle potřeby přidáváme mouku, brambory budou pouštět vodu, ale my nechceme, aby bylo těsto příliš řídké
Naběračkou nabíráme těsto a lijeme na pánev s rozpáleným olejem, tvoříme tak placky, které opékáme dozlatova z obou stran
Domácí bramboráky podáváme ještě horké. Dobré jsou se zeleninovou oblohou, k masu, ale chutnají i k bramborové polévce.