Ořechová hrnečková bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 3 - 4 ks vejce 2 lžíce kakao 0,5 hrnků mléko 0,5 ks citron 0,5 hrnků ořechy 1 hrnek cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek hladká mouka 0,5 hrnků hrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 balení kypřící prášek do pečiva
Postup Ořechová hrnečková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a přidáváme střídavě olej s mlékem, mouku s práškem do pečiva, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Poté přidáme ušlehaný sníh z bílků
Do poloviny těsta můžeme přidat kakao a těsto plníme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy
Bábovku pečeme prvních 20 minut při 200 °C a dále 30 - 40 minut při 150 °C. Ořechová bábovka je upečená, když z ní vytáhneme suchou špejli
Ořechovou hrnečkovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme. Bábovka vydrží vláčná i celý týden, pokud ji hned nesníme. Nejlepší je na cesty.