Ořechová bábovka z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
18 - 20 dkg cukr krupice
cukr moučka
150 ml slunečnicový olej
1 balíček vanilkový cukr
20 dkg hladká mouka
4 kostky hořká čokoláda
22 dkg polohrubá mouka
1 lžička citronová šťáva
250 ml vlažné mléko
1 hrst mleté vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do pečiva
holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme vše tekuté (vlažné mléko, slunečnicový olej, vejce, citronovou šťávu), potom mouky smíchané s práškem do pečiva. Do jednoho rohu mleté vlašské ořechy, do druhého cukr krupice, vanilkový cukr a 4 čtverečky nastrouhané čokolády

  2. Pekárnu zapneme na program dort a necháme míchat asi 7 minut, potom vypneme. Trochu těsta odebereme, přidáme do něj kakao a nalijeme zpět na těsto do pekárny. Špejlí prošťournem, aby se kakaové těsto dostalo doprostřed těsta. Vyndáme hnětací metličky a zapneme program pečení. Později zkoušíme špejlí, zda je hotovo

  3. Ořechovou bábovku z domácí pekárny po vychladnutí pocukrujeme, nakrájíme a podáváme ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!