Ořechová bábovka z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 18 - 20 dkg cukr krupice cukr moučka 150 ml slunečnicový olej 1 balíček vanilkový cukr 20 dkg hladká mouka 4 kostky hořká čokoláda 22 dkg polohrubá mouka 1 lžička citronová šťáva 250 ml vlažné mléko 1 hrst mleté vlašské ořechy 1 balíček kypřící prášek do pečiva holandské kakao
Postup Ořechová bábovka z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme vše tekuté (vlažné mléko, slunečnicový olej, vejce, citronovou šťávu), potom mouky smíchané s práškem do pečiva. Do jednoho rohu mleté vlašské ořechy, do druhého cukr krupice, vanilkový cukr a 4 čtverečky nastrouhané čokolády
Pekárnu zapneme na program dort a necháme míchat asi 7 minut, potom vypneme. Trochu těsta odebereme, přidáme do něj kakao a nalijeme zpět na těsto do pekárny. Špejlí prošťournem, aby se kakaové těsto dostalo doprostřed těsta. Vyndáme hnětací metličky a zapneme program pečení. Později zkoušíme špejlí, zda je hotovo
Ořechovou bábovku z domácí pekárny po vychladnutí pocukrujeme, nakrájíme a podáváme ke svačině.