Výborný kakaový korpus na dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 dl olej
1 špetka sůl
5 ks vejce
20 - 30 g kakao
1/2 dl voda
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
140 g hladká mouka
140 g polohrubá mouka
olej na vymazání
180 g třtinový cukr
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej a vodu a po částech zašleháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vznikne nám velmi hutné těsto, které podle potřeby ještě malinko zředíme vodou či olejem. Nakonec zašleháme do tuha vyšlehané bílky se špetkou soli

  2. Formu o průměru 22 cm s odnímatelným okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Dobu pečení upravíme podle naší trouby, já v horkovzdušné pekla cca 30 minut

  3. Kakaový korpus na dort necháme vychladnout, vyjmeme z formy a prokrojíme na 2 - 3 pláty, které libovolně plníme a dále zdobíme

  4. Výborný kakaový korpus na dort je opravdu povedený, nadýchaný, vůbec ne suchý a skvěle se s ním pracuje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!