Kakaový hraběnčin koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 240 g máslo 1,5 lžíce kakao 4 ks žloutek 5 ks bílek 150 g cukr krupice 150 g cukr moučka mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 400 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1/2 balíčku kypřící prášek mouka na vysypání 6 - 8 ks střední jablko
Postup Kakaový hraběnčin koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme změklé máslo a moučkový cukr. Vymícháme do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého třetinu oddělíme (zapracujeme lžíci a půl kakaa) a dáme do mrazáku na 15 - 20 minut
Zbylé těsto vytvarujeme na vymazaném a vysypaném plechu do tvaru obdélníku, poklademe ho nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh, ten rozetřeme na jablka a nakonec pokryjeme vrstvou nastrouhaného kakaového těsta z mrazáku
Kakaový hraběnčin koláč pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.