Tuňákové bochánky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 - 3 lžíce majonéza 1 lžička bazalka 2 konzervy tuňák v oleji 4 plátky gouda 1 balíček listové těsto sezamová semínka
Postup Tuňákové bochánky
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka slijeme z oleje a necháme důkladně okapat. Vsypeme obě konzervy do misky a vmícháme bazalku s majonézou. Dobře promícháme
Listové těsto rozválíme a rozdělíme na 4 velké čtverce. Do každého dáme doprostřed čtvrtku tuňákové náplně a položíme plátek přeloženého sýra. Ze všech stran zabalíme a uděláme bochánek, okraje pevně zmáčkneme třeba vidličkou
Tunákové bochánky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky
V silně vyhřáté troubě tuňákové bochánky upečeme, až jsou zlatavé. Na talířku rozkrojíme a podáváme na večeři.