Grilované brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
grilovací koření
koření na hranolky
olej ve spreji

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce namočíme asi na 20 minut do studené vody

  2. Pak je vyjmeme a pod teplou tekoucí vodou je kartáčkem důkladně očistíme, osušíme a rozkrájíme na osminky

  3. Připravené bramborové dílky rozložíme na grilovací rošt, postříkáme jemně olejem ve spreji, dobře okořeníme grilovacím kořením a kořením na hranolky

  4. Gril rozpálíme na 220°C a hranolky pod něj dáme

  5. Chvíli před tím, než jsou brambory hotové je můžeme lehce posypat solí, ale není to nutné, většina grilovacích koření obsahují již sůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!