Křepelky s višněmi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 15 dkg máslo 6 ks jalovec 0,25 hrnků červené víno 1 ks jarní cibulka mletý černý pepř 0,5 sklenic kompotované višně třtinový cukr 4 ks křepelka
Postup Křepelky s višněmi
Postup přípravy receptu
-
Křepelky, které mají pokojovou teplotu, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Dále křepelky potřeme máslem také zvenku i zevnitř
V kastrolu si rozpustíme oříšek másla, přidáme jemně nasekanou jarní cibulku s natí, jalovec, červené víno a nakládané višně i se šťávou a všechno přivedeme do varu. Pokud se nám to zdá kyselé, přidáme podle chuti třtinový cukr
Křepelky vložíme do pekáče vymazaného máslem a zalijeme směsí z kastrolu. Pekáč přiklopíme poklicí a pečeme 45 minut při 200 °C (vyzkoušené v horkovzdušné troubě). Pak sundáme poklici, šťávu slijeme a křepelky dopékáme nezakryté asi 10 minut, až mají krásnou zlatohnědou barvu
Před podáváním šťávu znovu ohřejeme (v kastrolu nebo v mikrovlnné troubě) a křepelky po délce rozpůlíme, aby s nimi strávníci neměli při krájení práci
Křepelky s višněmi můžeme podávat s brambory nebo jinou přílohou podle vaší chuti.