Fricassé z křepelky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo smetana mrkev brokolice květák brandy šalotka rostlinný olej řapíkatý celer drůbeží vývar mletý černý pepř 2 ks křepelky
Postup Fricassé z křepelky
Postup přípravy receptu
-
Křepelku naporcujeme, osolíme a opepříme. Pár růžiček květáku, brokolice, mrkev a řapíkatý celer spaříme ve vroucí osolené vodě. Stačí minutka a zeleninu přehodíme do studené vody, čímž si zachová čerstvou barvu
V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a na něm orestujeme nasekanou šalotku. Přidáme kousky křepelky, zalijeme asi 1 dl brandy, necháme odpařit alkohol a přilijeme trošku vývaru. Omáčku necháme na mírném plamenu vařit. Na závěr přilijeme 1 dl smetany a vhodíme kousek másla. Omáčka dostane krémovitý nádech
V rendlíku ohřejeme spařenou a nakrájenou zeleninu. Přecedíme k ní zredukovanou omáčku a vhodíme křepelku, naposledy prohřejeme a můžeme servírovat
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!