Křenový kapr v těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1/2 ks kapr olivový olej 2 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř citronová šťáva 1 šálek čerstvý strouhaný křen
Postup Křenový kapr v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Kapra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pak maso osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň 25 minut odležet. Z mouky, vajec a špetky soli připravíme hladké těstíčko. Křen oloupeme a jemně nastrouháme
Odleželé porce kapra obalíme v nastrouhaném křenu, smočíme v těstíčku a zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova
Křenového kapra smaženého v těstíčku podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem a zeleninovým salátem.