Křenový pečený bůček recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 400 ml jogurt 1/2 ks křen 3 lžíce med 1 lžička jablečný ocet 50 ml citronová šťáva 3 lžíce dijonská hořčice 1 kg vepřový bůček mletý černý pepř
Postup Křenový pečený bůček
Postup přípravy receptu
-
Nízký libový bůček s kůží očistíme a kůži nakrájíme na mřížku. Maso ze všech stran osolíme
a opepříme. Křen oloupeme, nastrouháme najemno a zakapeme citronovou šťávou. Jogurt promícháme s olejem, nastrouhaným křenem, hořčicí, medem a jablečným octem. Maso silně potřeme marinádou a v uzavřené krabici necháme v chladu alespoň 24 hodin marinovat
Odleželé maso vyjmeme z marinády, očistíme ubrouskem a přendáme do pekáčku. Bůček podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme kůží nahoru ve středně horké troubě doměkka. Během pečení maso podléváme vlastní šťávou
Upečený bůček s chutí křenu můžeme podávat teplý se šťouchaným bramborem a zelným salátem jako hlavní chod. Výborně chutná i za studena, nakrájený na tenké plátky s pečivem a nakládanou zeleninou.