Jemná bramborovo-mrkvová kaše s petrželkou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 lžíce petrželka 1 kg brambory mléko 2 - 3 ks mrkev 1/2 lžičky mletý kmín
Postup Jemná bramborovo-mrkvová kaše s petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vsypeme do hrnce. Přidáme oškrábanou a na kolečka nakrájenou velkou mrkev. Zalijeme vodou, přidáme trochu soli a kmín. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 - 20 minut doměkka (podle velikosti kousků)
Uvařenou zeleninu scedíme, ihned přidáme máslo, trochu mléka a důkladně rozšťoucháme. Můžeme nechat takto, nebo pomocí mixéru rozmixovat na jemno. Nakonec vmícháme čerstvou nasekanou nebo sušenou petrželku. Bramborovo-mrkvovou kaši podle potřeby dochutíme solí
Jemná bramborovo-mrkvová kaše s petrželkou je skvělou přílohou k rybám, pečenému masu, zeleninovým karbanátkům apod.