Hovězí pikantní guláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl vývar 350 g cibule 3 - 4 lžíce sádlo 3 ks chilli paprička 30 g čerstvý zázvor 1 ks červená paprika 750 g hovězí kližka 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 100 ml bílé suché víno nať jarní cibulky 50 ml omáčka teriyaki
Postup Hovězí pikantní guláš
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kližku očistíme a nakrájíme na kostky, které opeříme, ale nesolíme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a jemně nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor nakrájíme na nudličky
Na lžíci sádla zpěníme cibulku, pak přidáme česnek, chilli papričky a zázvor, vše zvolna asi 3 minuty restujeme a poté odložíme stranou. Na zbývajícím sádle v hluboké pánvi zprudka opečeme kostky masa do zlatohnědé barvy a vmícháme mletou sladkou papriku. Vše krátce orestujeme, teplotu snížíme a k opečenému masu vmícháme orestovanou cibulovou směs. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a vínem, osolíme a zakryté zvolna dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před dokončením pokrmu maso podlijeme omáčkou teriyaki a přidáme nakrájenou červenou papriku, která se nesmí rozvařit, ale musí být akorát na skus
Horký hovězí pikantní guláš rozdělíme na porce, posypeme natí jarní cibulky a podáme s čerstvým pečivem nebo smaženými žemlovými placičkami se sýrem.