Hovězí pikantní guláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
vývar
350 g cibule
3 - 4 lžíce sádlo
3 ks chilli paprička
30 g čerstvý zázvor
1 ks červená paprika
750 g hovězí kližka
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
100 ml bílé suché víno
nať jarní cibulky
50 ml omáčka teriyaki

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku očistíme a nakrájíme na kostky, které opeříme, ale nesolíme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a jemně nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor nakrájíme na nudličky

  2. Na lžíci sádla zpěníme cibulku, pak přidáme česnek, chilli papričky a zázvor, vše zvolna asi 3 minuty restujeme a poté odložíme stranou. Na zbývajícím sádle v hluboké pánvi zprudka opečeme kostky masa do zlatohnědé barvy a vmícháme mletou sladkou papriku. Vše krátce orestujeme, teplotu snížíme a k opečenému masu vmícháme orestovanou cibulovou směs. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a vínem, osolíme a zakryté zvolna dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před dokončením pokrmu maso podlijeme omáčkou teriyaki a přidáme nakrájenou červenou papriku, která se nesmí rozvařit, ale musí být akorát na skus

  3. Horký hovězí pikantní guláš rozdělíme na porce, posypeme natí jarní cibulky a podáme s čerstvým pečivem nebo smaženými žemlovými placičkami se sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!