Smetanový dezert s jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

250 g jahody
jahody
2 lžíce med
piškoty
1 dl zakysaná smetana
1 dl smetana ke šlehání
250 g měkký tvaroh
čerstvá máta
jahodová šťáva
jedlé kytičky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme tvaroh, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání. Vše důkladně vyšleháme do hladkého krému. Smetanový krém osladíme medem podle chuti

  2. Jahody omyjeme, nakrájíme na drobné kousky. Jahody vmícháme do smetanového krému. Pár jahod můžeme odložit na ozdobu

  3. Servírovací mističky vyložíme piškoty, pokapeme jahodovou šťávou (třeba z kompotu) a potřeme vrstvou krému. Já místo kompotové šťávy použila trochu pyré z rozmixovaných jahod. Krém uhladíme a uděláme další vrstvu - piškoty, krém. Samozřejmě lze udělat i jen jednu vrstvu, pokud máme užší servírovací skleničky. Dezert dozdobíme plátky jahod a snítkou máty či meduňky. Můžeme použít i jedlé květiny

  4. Smetanový dezert s jahodami podáváme jako lehký a osvěžující dezert. Bude se hodit i na dětskou párty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!