Smetanový dezert s jahodami recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 250 g jahody jahody 2 lžíce med piškoty 1 dl zakysaná smetana 1 dl smetana ke šlehání 250 g měkký tvaroh čerstvá máta jahodová šťáva jedlé kytičky
Postup Smetanový dezert s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme tvaroh, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání. Vše důkladně vyšleháme do hladkého krému. Smetanový krém osladíme medem podle chuti
Jahody omyjeme, nakrájíme na drobné kousky. Jahody vmícháme do smetanového krému. Pár jahod můžeme odložit na ozdobu
Servírovací mističky vyložíme piškoty, pokapeme jahodovou šťávou (třeba z kompotu) a potřeme vrstvou krému. Já místo kompotové šťávy použila trochu pyré z rozmixovaných jahod. Krém uhladíme a uděláme další vrstvu - piškoty, krém. Samozřejmě lze udělat i jen jednu vrstvu, pokud máme užší servírovací skleničky. Dezert dozdobíme plátky jahod a snítkou máty či meduňky. Můžeme použít i jedlé květiny
Smetanový dezert s jahodami podáváme jako lehký a osvěžující dezert. Bude se hodit i na dětskou párty.