Smetanový dip s parmazánem recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce parmazán
1 kelímek zakysaná smetana
čerstvé bylinky
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kvalitní zakysanou smetanu vyklopíme do misky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Bylinky jemně nasekáme

  2. Ke smetaně přisypeme parmazán, omáčku osolíme, bohatě opepříme čerstvě mletým pepřem a podle chuti můžeme přidat ještě nasekané čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, bazalka, medvědí česnek apod.)

  3. Smetanový dip s parmazánem podáváme jako studenou omáčku k nejrůznějším pokrmům z grilu. Hodí se k sýrům, masu i zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!