Hovězí plátky na feferonkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl vývar máslo 1 lžička solamyl 2 ks kapie 4 plátky hovězí maso 1 svazek jarní cibulka 1 lžička dijonská hořčice mletý černý pepř 4 - 5 ks čerstvá feferonka 1 lžička kořenící směs tandoori
Postup Hovězí plátky na feferonkách
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího masa očistíme, tence rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čerstvé feferonky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou jarní cibulku usekáme najemno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky
Na oleji zprudka opečeme plátky masa dorůžova. Potom maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo. Na výpeku s máslem necháme zesklovatět cibulku, plátky česneku a feferonky. Pak do kastrolu vrátíme maso, přidáme koření tandoori, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Asi 10 minut před dokončením pokrmu přidáme k masu nakrájené papriky a šťávu podle potřeby zahustíme máčeným solamylem
Dušené hovězí plátky na feferonkách podáváme s rýží.