Bezlepková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 lžíce kakao
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
tuk na vymazání
220 ml smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
strouhaný kokos na vysypání
1,5 hrnek bezlepková směs Jizerka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr a vanilinový cukr vyšleháme do pěny. Potom přidáme mouku, kypřící prášek a nakonec smetanu ke šlehání, zabráníme tak hrudkám

  2. Troubu si předehřejeme na 180 °C, formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme kokosem

  3. 3/4 připraveného těsta nalijeme do bábovkové formy. Do zbytku těsta vmícháme kakao a dáme pozor, abychom prášek dobře rozmíchali. Tmavé těsto nalijeme cikcak na světlé

  4. Bezlepkovou bábovku pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Upečený moučník vyklopíme z formy a nakrájíme na dílky

  5. Bezlepková bábovka chutná výborně s horkým kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!