Sýrová polévka s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
1 dl mléko
4 lžíce zakysaná smetana
zelená petrželka
1,5 l drůbeží vývar
mletý černý pepř
2 hrstě jemné ovesné vločky
1 balíček mražená jarní zeleninová směs
200 ks jemný tavený sýr ementálského typu

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky propláchneme. Drůbeží vývar přivedeme k varu, přidáme vločky, osolíme, opepříme a zvolna uvaříme doměkka

  2. Česnek oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Tavený sýr rozdělíme na menší kostičky

  3. Na másle necháme zpěnit česnek, přidáme mraženou zeleninovou směs, osolíme a orestujeme. Potom zeleninu zalijeme mlékem, vmícháme sýr, který za stálého míchání necháme rozpustit

  4. Zeleninovou směs se sýrem vmícháme do vývaru s vločkami, necháme ještě asi 5 minut povařit. Nakonec do polévky přidáme zakysanou smetanu a nasekanou petrželku. Vše promícháme, ale již nevaříme

  5. Sýrovou polévku s ovesnými vločkami podáváme teplou a můžeme ji podle vlastní chuti doplnit česnekovými krutóny nebo toasty

  6. Vegetariáni použijí při přípravě polévky vývar zeleninový.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!