Sýrová pizza s tuňákem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 150 g niva 2 konzervy tuňák v oleji 1 lžíce olivový olej 1 ks velká cibule 1 hrst dýňová semínka 4 - 5 lžic jemný kečup 80 g eidam vcelku 1 lžička ořechový olej směs koření na pizzu 1 lžička feferonky naložené v soli 1 balíček rozválený plát na pizzu
Postup Sýrová pizza s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Použijeme již rozválený plát "těsto na pizzu", který zakoupíme v některých supermarketech a ušetříme si tím práci, nebo si připravíme vlastní oblíbené těsto
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tuňáka slijeme a necháme okapat. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle, eidam na jemném
Cibuli osmahneme na tuku dozlatova, odstavíme, přimícháme tuňáka a trochu rozmělníme. Dýňová (nebo jiná) semínka opražíme na ořechovém oleji
Těsto dáme na celý plech i s pečícím papírem. Těsto potřeme směsí vymíchanou z kečupu a feferonek. Posypeme kořením na pizzu, případně použijeme jen oregano. Rovnoměrně naneseme tuňákovou směs tak, aby byla po celé ploše. Zasypeme nivou, eidamem, dýňovými semínky a nakonec ještě znovu kořením na pizzu
Sýrovou pizzu s tuňákem pečeme na 180 °C, až jsou okraje křupavé a zlatavé.