Sýrová pizza s tuňákem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

150 g niva
2 konzervy tuňák v oleji
1 lžíce olivový olej
1 ks velká cibule
1 hrst dýňová semínka
4 - 5 lžic jemný kečup
80 g eidam vcelku
1 lžička ořechový olej
směs koření na pizzu
1 lžička feferonky naložené v soli
1 balíček rozválený plát na pizzu

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme již rozválený plát "těsto na pizzu", který zakoupíme v některých supermarketech a ušetříme si tím práci, nebo si připravíme vlastní oblíbené těsto

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tuňáka slijeme a necháme okapat. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle, eidam na jemném

  3. Cibuli osmahneme na tuku dozlatova, odstavíme, přimícháme tuňáka a trochu rozmělníme. Dýňová (nebo jiná) semínka opražíme na ořechovém oleji

  4. Těsto dáme na celý plech i s pečícím papírem. Těsto potřeme směsí vymíchanou z kečupu a feferonek. Posypeme kořením na pizzu, případně použijeme jen oregano. Rovnoměrně naneseme tuňákovou směs tak, aby byla po celé ploše. Zasypeme nivou, eidamem, dýňovými semínky a nakonec ještě znovu kořením na pizzu

  5. Sýrovou pizzu s tuňákem pečeme na 180 °C, až jsou okraje křupavé a zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!