Pascha recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 400 g cukr 400 g máslo 3 ks žloutek 1 ks citron želatina 1 balení vanilkový cukr 400 ml smetana ke šlehání 100 g kandované ovoce kandované ovoce 800 g nízkotučný tvaroh
Postup Pascha
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý tvaroh rozetřeme s máslem a cukrem. Druhou polovinu polovinu cukru utřeme se žloutky a směs nakonec také přidáme k tvarohu a společně důkladně promícháme
Do základní hmoty dále přidáme citronovou kůru a vanilkový cukr. Ve šlehači ušleháme smetanu, kterou opatrně vmícháme do tvarohové hmoty. Na samotný závěr přisypeme kandované ovoce
Pascha se připravuje v tradiční dřevěné formě, která svým tvarem připomíná čtyřboký komolý jehlan. Pokud takovou formu nemáme, můžeme použít běžnou dortovou formu na nepečené dorty
Formu vyložíme plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou hmotu, rohy plátna přehneme a směs ve formě zatížíme, aby se dobře slisovala a vytvarovala. Paschu dáme chladit na 2 až 3 dny do chladničky
Před podáváním můžeme paschu ozdobit kandovaným ovocem, přelít tenkou vrstvou želatiny nebo ovocnou sladkou omáčkou
Foto: Shutterstock.com