Smetanový krém s ovocem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

300 g jahody
300 g meruňky
1 ks limetka
100 g med
200 g mascarpone
200 ml smetana ke šlehání 40%
citronová máta

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce omyjeme, osušíme, meruňky vypeckujeme a vše nakrájíme na kousky. Několik kousků ovoce

  2. odložíme stranou na ozdobu. Z limetky nastrouháme kůru

  3. Šlehačku vyšleháme tak, aby zhoustla, zkrémovatěla, ale nesmí být vyšlehaná dotuha. V míse prošleháme mascarpone s medem a limetkovou kůrou, zlehka vmícháme krémovou šlehačku a nakonec přidáme kousky ovoce

  4. Smetanový krém s ovocem rozdělíme do pohárků, necháme asi 30 minut vychladit. Poté ozdobíme zbývajícím ovocem a lístkem máty

  5. Smetanový krém s ovocem podáváme s cukrářským piškotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!