Bylinkový chřest s pošírovaným bio vejcem a celerovou strouhankou recept
Apetit Recepty předkrmyPostup Bylinkový chřest s pošírovaným bio vejcem a celerovou strouhankou
Postup přípravy receptu
-
Potřebujeme 3 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s bylinkami (například tymián) a dáme vařit do osolené vody na asi 3 - 5 minut. Po uvaření necháme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy
Do osolené a s troškou octa ochucené vařící vody dáme vařit rozklepnuté vejce (1 ks) tak, aby zůstal žloutek tekutý a obalený bílkem, to znamená asi na 2 - 3 minuty
Na celerovou strouhanku potřebujeme 100 g celeru, který nastrouháme nahrubo a osmažíme v oleji dozlatova, necháme okapat a vychladit
Na talíř poklademe teplý chřest (bez provázku a bylinky), pokapeme máslem 5 g, na chřest dáme vejce, které nařízneme, aby trošku vytekl žloutek. Posypeme rozdrobeným smaženým celerem
Bylinkový chřest s pošírovaným bio vejcem a celerovou strouhankou podáváme jako chutný předkrm s pečivem podle chuti.