Bylinkový pstruh s pancettou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 svazeček pažitka
3 větvičky rozmarýn
0,5 ks citron
2 ks pstruh
5 lžic olivový olej
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce přepuštěné máslo
čerstvě mletý pepř
hrubozrnná mořská sůl
6 plátků rolovaná pancetta

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Z jedné větvičky rozmarýnu otrháme lístky a spolu s pažitkou je nasekáme. Do misky dáme olej a vmícháme do něj bylinky s citronovou šťávou. Lehce opepříme a osolíme

  2. Pstruhy důkladně omyjeme, lehce je osolíme. Důkladně je potřeme bylinkovou marinádou. Do každého pstruha dáme větvičku rozmarýnu, bylinky z marinády a plátek pancetty. Pak je necháme tak 15 - 25 minut marinovat

  3. Uleželé pstruhy zaprášíme moukou, aby kůže dostala při smažení zlatavou barvu. Nakonec dáme na každou rybu 2 plátky pancetty. Rozpálíme si nepřilnavou pánev s poklicí. Dáme na něj olej, vložíme pstruhy a necháme je smažit. Smažíme je asi 5 minut. Pak je opatrně otočíme a restujeme dalších 5 minut. Po 1 - 2 minutách přikryjeme poklicí a necháme dopéct v páře. Používám titanový hrnec, má to grády. Pokud máte velké pstruhy, prodlužte dobu smažení

  4. Hotové bylinkové pstruhy přeložte i s pancettou na nahřáté talíře a zakápněte olivovým olejem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!