Bylinkový pstruh s pancettou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 svazeček pažitka 3 větvičky rozmarýn 0,5 ks citron 2 ks pstruh 5 lžic olivový olej 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce přepuštěné máslo čerstvě mletý pepř hrubozrnná mořská sůl 6 plátků rolovaná pancetta
Postup Bylinkový pstruh s pancettou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu. Z jedné větvičky rozmarýnu otrháme lístky a spolu s pažitkou je nasekáme. Do misky dáme olej a vmícháme do něj bylinky s citronovou šťávou. Lehce opepříme a osolíme
Pstruhy důkladně omyjeme, lehce je osolíme. Důkladně je potřeme bylinkovou marinádou. Do každého pstruha dáme větvičku rozmarýnu, bylinky z marinády a plátek pancetty. Pak je necháme tak 15 - 25 minut marinovat
Uleželé pstruhy zaprášíme moukou, aby kůže dostala při smažení zlatavou barvu. Nakonec dáme na každou rybu 2 plátky pancetty. Rozpálíme si nepřilnavou pánev s poklicí. Dáme na něj olej, vložíme pstruhy a necháme je smažit. Smažíme je asi 5 minut. Pak je opatrně otočíme a restujeme dalších 5 minut. Po 1 - 2 minutách přikryjeme poklicí a necháme dopéct v páře. Používám titanový hrnec, má to grády. Pokud máte velké pstruhy, prodlužte dobu smažení
Hotové bylinkové pstruhy přeložte i s pancettou na nahřáté talíře a zakápněte olivovým olejem. Ihned podáváme.