Bylinkový pangasius recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 plátky máslo majoránka tymián 1 - 2 lžíce olivový olej mletý kmín 1 kelímek smetana na vaření bylinková sůl 1 kg pangasius
Postup Bylinkový pangasius
Postup přípravy receptu
-
Filety pangase opláchneme a z obou stran posypeme bylinkovou solí. Lehce koření zamáčkneme do masa. Stejně postupujeme s mletým kmínem. Olej promícháme asi se lžičkou majoránky a pangase potřeme. Takto necháme marinovat nejlépe přes noc
Rozehřejeme si velkou pánev s plátky másla a rybu zprudka osmahneme, obrátíme a až nám celá zbělá, přilijeme smetanu. Takto za občasného obracení "dusíme" bez pokličky 5 - 10 minut, ke konci přisypeme do omáčky tymián
Bylinkového pangasiuse podáváme s vařenými brambory, kaší, ale i rýží. Je to velmi rychle připravený hlavní chod a skvěle chutná.