Bylinkový pangasius recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 plátky máslo
majoránka
tymián
1 - 2 lžíce olivový olej
mletý kmín
1 kelímek smetana na vaření
bylinková sůl
1 kg pangasius

Postup přípravy receptu

  1. Filety pangase opláchneme a z obou stran posypeme bylinkovou solí. Lehce koření zamáčkneme do masa. Stejně postupujeme s mletým kmínem. Olej promícháme asi se lžičkou majoránky a pangase potřeme. Takto necháme marinovat nejlépe přes noc

  2. Rozehřejeme si velkou pánev s plátky másla a rybu zprudka osmahneme, obrátíme a až nám celá zbělá, přilijeme smetanu. Takto za občasného obracení "dusíme" bez pokličky 5 - 10 minut, ke konci přisypeme do omáčky tymián

  3. Bylinkového pangasiuse podáváme s vařenými brambory, kaší, ale i rýží. Je to velmi rychle připravený hlavní chod a skvěle chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!