Passatelli recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1,5 l vývar 2 vejce 100 g strouhanka skořice 1 ks mrkev 100 g parmazán bílý pepř 30 g hladká mouka citronová kůra muškátový oříšek
Postup Passatelli
Postup přípravy receptu
-
Strouhanku s moukou a parmazánem promícháme v misce. Osolíme, opepříme, přidáme špetku skořice, muškátového oříšku a trochu citronové kůry a zamícháme do suché směsi. Pak přidáme vejce a vypracujeme pevné těsto
V horkém (drůbežím, hovězím nebo třeba i zeleninovém) vývaru uvaříme do měkka mrkev nakrájenou na julienne
Mezitím na plech vyložený pečicím papírem protlačíme těsto v mačkadle, případně jej nastrouháme na hrubém struhadle
Ve chvíli, kdy je mrkev měkká, přidáme parmazánové nočky a povaříme asi 6 minut
Passatelli můžeme ihned podávat.