Margot buchta s čokoládou a ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 10 dkg cukr 0,5 sklenic olej 3 ks vejce 10 dkg máslo 1 sklenice mléko 1 ks lučina 0,5 balíčků čokoláda na vaření ovoce 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek zakysaná smetana 2 hrnky polohrubá mouka 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva 1 ks čokoláda Margot 0,5 balíčků čokoládový pudinkový prášek
Postup Margot buchta s čokoládou a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve odměříme sypké ingredience a nastrouháme čokoládu Margot. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky v míse utřeme s cukrem do pěny. Přidáme mléko, olej, nastrouhanou čokoládou, mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílků
Buchtu pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 20 minut při 180 °C
Během pečení si připravíme krém. Cukr utřeme s máslem, přidáme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, krémový sýr (lučina) a 1/2 čokoládového pudinku
Margot buchtu vyndáme z trouby a natřeme na ni krém, poklademe ovocem (například mandarinkami, banánem apod.), opět vložíme do trouby a dopečeme 10 - 15 minut. Vychladlý moučník posypeme nastrouhanou čokoládou
Margot buchtu s čokoládou a ovocem nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.