Margot buchta s čokoládou a ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
10 dkg cukr
0,5 sklenic olej
3 ks vejce
10 dkg máslo
1 sklenice mléko
1 ks lučina
0,5 balíčků čokoláda na vaření
ovoce
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek zakysaná smetana
2 hrnky polohrubá mouka
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
1 ks čokoláda Margot
0,5 balíčků čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve odměříme sypké ingredience a nastrouháme čokoládu Margot. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky v míse utřeme s cukrem do pěny. Přidáme mléko, olej, nastrouhanou čokoládou, mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílků

  2. Buchtu pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 20 minut při 180 °C

  3. Během pečení si připravíme krém. Cukr utřeme s máslem, přidáme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, krémový sýr (lučina) a 1/2 čokoládového pudinku

  4. Margot buchtu vyndáme z trouby a natřeme na ni krém, poklademe ovocem (například mandarinkami, banánem apod.), opět vložíme do trouby a dopečeme 10 - 15 minut. Vychladlý moučník posypeme nastrouhanou čokoládou

  5. Margot buchtu s čokoládou a ovocem nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!