Sýrové housky k polévkám a vývarům recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
1 ks vejce
sůl a pepř
120 g sýr Eidam 45%
50 g debrecínka nebo šunka
2 ks houska nebo veka

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nastrouháme. Debrecínku jemně nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Housky podélně rozkrojíme

  2. V míse smícháme sýr, debrecínku, vejce a česnek. Podle chuti přisolíme a opepříme

  3. Housky potřeme sýrovou směsí a smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme jako přílohu k různým polévkám a vývarům

  4. Můžeme je podávat i jako samostatné pohoštění, ozdobené majonézou, rajčetem nebo ředkvičkou a zdobit petrželkou. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!