Avokádová pomazánka na červeno recept
Apetit Recepty pomazánkyPostup Avokádová pomazánka na červeno
Postup přípravy receptu
-
Zralé větší avokádo podélně rozkrojíme, vyloupneme pecku a vydlabeme
Červenou papriku očistíme, nakrájíme a společně s malou oloupanou cibulí rozmixujeme. Přidáme vydlabaný vnitřek avokáda a znovu promixujeme do hladké kaše. Avokádovou pomazánku ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a přidáme pár kapek olivového oleje
Avokádovou pomazánkou na červeno plníme vydlabané půlky avokáda, podle své fantazie dozdobíme a podáváme. Jíme lžičkou jako chuťovku. Pokud nutně musíme mít přílohu, mažeme avokádovou pomazánku na pečivo
Recept na tuto pomazánku spadá do veganské stravy a také do RAW stravování (tzv. syrová strava)
Foto k pomazánce je tentokrát bez červené papriky, protože jsem ji neměla po ruce. Proto jsem použila papriku bílou. V tomto případě jsem si ji připravila více nahrubo, nemixovala a nechala avokádové, cibulové i paprikové kousíčky. Pomazánku jsem dochutila lžičkou mleté papriky.