Šlehačkové řezy Margot recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 2 ks vejce 1/2 hrnku mléko 250 ml šlehačka 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky hladká mouka 100 g čokoláda Margot 1 sklenice Rybízový džem Hamé
Postup Šlehačkové řezy Margot
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nastrouháme čokoládu margot. Přidáme, mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sypkou směs promícháme. Přilijeme šlehačku, olej, mléko a znovu důkladně zamícháme
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech, nebo do větší kulaté koláčové či dortové formy. Šlehačkové řezy Margot pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut
Upečené šlehačkové řezy Margot necháme vychladnout, pak je potřeme Rybízovým džemem od Hamé a pocukrujeme. Pokud je ozdobíme ještě šlehačkou, získáme výborný zákusek.