Šlehačkové řezy Margot recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1/2 hrnku mléko
250 ml šlehačka
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
100 g čokoláda Margot
1 sklenice Rybízový džem Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nastrouháme čokoládu margot. Přidáme, mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sypkou směs promícháme. Přilijeme šlehačku, olej, mléko a znovu důkladně zamícháme

  2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech, nebo do větší kulaté koláčové či dortové formy. Šlehačkové řezy Margot pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut

  3. Upečené šlehačkové řezy Margot necháme vychladnout, pak je potřeme Rybízovým džemem od Hamé a pocukrujeme. Pokud je ozdobíme ještě šlehačkou, získáme výborný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!