Šlehačkové trojúhelníčky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- cukr 1 ks vejce rum marmeláda žloutek rozinky tvaroh 400 g hladká mouka švestková povidla 1 ks Hera 1 kelímek smetana (12%)
Postup Šlehačkové trojúhelníčky
Postup přípravy receptu
-
Rozměklou Heru, smetanu a mouku zpracujeme ve vláčné těsto. Mouky přidáváme podle potřeby. Těsto necháme chvíli odpočinout
Poté těsto po částech rozválíme na středně silný plát a nařežeme na čtverečky. Ty pak plníme náplní podle naší chuti - tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem, rumem a rozinkami. Nebo použijeme švestková či jiná povidla, marmeládu apod. Čtverečky šikmo přeložíme a pevně přimáčkneme, aby náplň nevytekla
Šlehačkové trojúhelníčky pak přeneseme na plech a potíráme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při 150 °C dozlatova
Šlehačkové trojúhelníčky nejlépe chutnají za tepla, ale i studené jsou výborné.