Šlehačkové trojúhelníčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

cukr
1 ks vejce
rum
marmeláda
žloutek
rozinky
tvaroh
400 g hladká mouka
švestková povidla
1 ks Hera
1 kelímek smetana (12%)

Postup přípravy receptu

  1. Rozměklou Heru, smetanu a mouku zpracujeme ve vláčné těsto. Mouky přidáváme podle potřeby. Těsto necháme chvíli odpočinout

  2. Poté těsto po částech rozválíme na středně silný plát a nařežeme na čtverečky. Ty pak plníme náplní podle naší chuti - tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem, rumem a rozinkami. Nebo použijeme švestková či jiná povidla, marmeládu apod. Čtverečky šikmo přeložíme a pevně přimáčkneme, aby náplň nevytekla

  3. Šlehačkové trojúhelníčky pak přeneseme na plech a potíráme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při 150 °C dozlatova

  4. Šlehačkové trojúhelníčky nejlépe chutnají za tepla, ale i studené jsou výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!