Kuřecí steaky se smetanovou cibulí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 plátky slanina
3 lžíce olej
olej
sůl
vývar
máslo
100 ml jogurt
1 ks brambory
500 g cibule
šalvěj
4 ks kuřecí prsa
4 lžíce zakysaná smetana
1 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a na každém plátku uděláme několik mělčích příčných zářezů. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s olejem a hořčicí. Osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Připravená kuřecí prsa vložíme do marinády a necháme alespoň 5 hodin rozležet

  2. Mezitím si připravíme cibulovou přílohu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupanou bramboru nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle zvolna orestujeme kolečka cibule dorůžova. Potom vmícháme nastrouhanou bramboru, podlijeme malým množstvím vývaru a udusíme doměkka. Do vzniklé kašovité směsi nakonec přidáme zakysanou smetanu a vše dochutíme solí a pepřem. Krátce povaříme a odstavíme z tepla

  3. Na oleji orestujeme plátky slaniny dozlatova. Potom je vyjmeme a na výpeku zprudka z obou stran orestujeme steaky. Teplotu snížíme, maso zakryjeme a zvolna dopečeme

  4. Měkké kuřecí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme slaninou a teplou cibulovou přílohou. Podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!