Párky v těstíčku s cibulovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
3 ks vejce
300 ml mléko
1 ks cibule
25 g sádlo
8 ks párek
2 lžíce slunečnicový olej
200 ml kuřecí vývar
120 g hladká mouka
1 lžíce hladká mouka
1 lžička červený vinný ocet
mletý černý pepř
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 230 °C (u plynové trouby stupeň 8). Párky rozložíme na plech a ohříváme v troubě zhruba 10 minut. Prohlubně formy na vdolečky zvané muffins vymažeme sádlem a formu dáme ohřát do trouby

  2. Vejce rozšleháme v misce drátěnou metlou se solí a pepřem, potom vmícháme polovinu mléka. Mouku prosejeme do mísy, přidáme rozšlehaná vejce a zpracujeme hladké těsto. Rozředíme je zbývajícím mlékem. Formu a párky vyjmeme z trouby a do každé prohlubně formy dáme 2 nožičky párků. Do prohlubní rozdělíme připravené těsto a formu dáme do trouby na 10 minut. Těsto nabude na objemu a na povrchu zezlátne

  3. Zatím připravíme cibulovou omáčku. V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme ji na mírném ohni za občasného zamíchání 5 minut doměkka. Vmícháme mouku a za stálého míchání ji asi minutu zahříváme. Rendlík odstavíme a jíšku postupně zředíme kuřecím vývarem

  4. Rendlík vrátíme na oheň a omáčku přivedeme za stálého míchání k varu. Ochutíme ji octem, solí a pepřem. Párky v těstíčku vyjmeme z formy

  5. a ihned podáváme polité cibulovou omáčkou

  6. Zdroj: Rychle a snadno

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!