Paprikové potěšení recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
1 lžíce ocet
1 ks cibule
2 ks kuřecí prsa
mletý pepř
2 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
chilli koření
1 ks žlutá paprika
2 ks jarní cibulka
1 hrst vařená rýže
1 ks malé rajče
50 g uzený eidam
0,5 hrnků tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Tarhoňu také uvaříme, můžeme ji předtím chvíli opéct dohněda na oleji a až pak zalít vodou a uvařit. Z paprik vyřízneme vršek a jádro, aby se mohly dobře plnit. Vnitřek paprik omočíme octem a papriky necháme bokem

  2. Kuře nakrájíme na co nejmenší kostky, jarní cibulku, cibuli a rajče na kostky. Mezitím necháme vařit 2 vejce

  3. Na oleji krátce orestujeme nakrájenou cibuli, vložíme kuřecí kostky a osmahneme, aby byly hotové i uvnitř, pak vložíme jarní cibulku a rajče, chvíli povaříme na vlastní šťávě, přidáme pepř, sůl a směs necháme bokem

  4. Oloupeme a na kostky nakrájíme vejce a přidáme do připravené kuřecí směsi. Mezitím si smícháme uvařenou rýži a tarhoňu (může být i samotná rýže), přidáme trochu chilli (podle chuti) a trochu soli. Do rýže přidáme kuřecí směs, smícháme a směsí naplníme vydlabané papriky. Vrch naplněné papriky posypeme strouhaným sýrem

  5. Paprikové potěšení vložíme na plech či sklo, podlijeme trochou oleje a vody a dáme péct do trouby na 250 °C na 20 minut. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme vlastní troubě, papriky by nám měly trochu změknout

  6. Paprikové potěšení podáváme teplé. Naplněné papriky podle tohoto receptu jsou dobré na oběd i večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!