Parmazánové brambory s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
200 g tuňák ve vlastní šťávě
100 g strouhaný parmazán
200 ml zakysaná smetana
100 g mražený hrášek
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu s hráškem je vložíme do osolené vařicí vody a vaříme přibližně 10 minut, dokud nezměknou, ale nesmějí se rozpadat. Poté brambory a hrášek scedíme a necháme okapat

  2. Zapékací misku vymažeme máslem a vsypeme do ní brambory s hráškem. Urovnáme je, aby byly rozložené stejnoměrně. Tuňáka scedíme a jednotlivé kousky vmícháme mezi brambory. Smetanu rozetřeme lžící na brambory a posypeme sýrem. Brambory s tuňákem vložíme do předem vyhřáté trouby a zapékáme, dokud smetana nezačne lehce bublat

  3. Parmazánové brambory s tuňákem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!