Parmazánové brambory s tuňákem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 500 g brambory 200 g tuňák ve vlastní šťávě 100 g strouhaný parmazán 200 ml zakysaná smetana 100 g mražený hrášek máslo na vymazání
Postup Parmazánové brambory s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu s hráškem je vložíme do osolené vařicí vody a vaříme přibližně 10 minut, dokud nezměknou, ale nesmějí se rozpadat. Poté brambory a hrášek scedíme a necháme okapat
Zapékací misku vymažeme máslem a vsypeme do ní brambory s hráškem. Urovnáme je, aby byly rozložené stejnoměrně. Tuňáka scedíme a jednotlivé kousky vmícháme mezi brambory. Smetanu rozetřeme lžící na brambory a posypeme sýrem. Brambory s tuňákem vložíme do předem vyhřáté trouby a zapékáme, dokud smetana nezačne lehce bublat
Parmazánové brambory s tuňákem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.