Smažený květák trochu jinak recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 4 ks vejce 150 g strouhanka 1 - 2 lžíce ocet 1 ks květák 1 ks šalotka mletý pepř 100 g hladká mouka salátová okurka tatarská omáčka 5 - 10 ks cherry rajčata 1 kg nové brambory koření na americké brambory
Postup Smažený květák trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme podle potřeby, opláchneme a nevaříme jej ve vodě, ale použijeme "pařák" na knedlíky a rozebraný květák "napaříme" doměkka (má lepší chuť)
Připravíme si nové menší brambory, které ve stejné době dáme do trouby - pokrájené, okořeněné a olivovým olejem zakapané brambory ála americké, kterých si vlastně nemusíme skoro všímat
V tomto čase už bude květák měkký. Květák obalíme v trojobalu. pokud nemáme fritézu (já ji nemám), tak můžeme začít smažit v dostatečném množství kvalitního oleje, který by měl být dobře rozpálený, ale ne přepálený
Mezitím asi také budou v troubě hotové "americké" brambory, které tam můžeme nechat, ale troubu vypneme, jen tak je udržíme v teplotě přiměřené pro podávání. Podle množství, můžeme osmažený květák přidávat do trouby k bramborám, opět na udržení vhodné teploty pro podávání
Jako zeleninový salát použijeme salátovou okurku, několik malých rajčat, šalotku, sůl, pepř, ocet a trochu cukru na salátovou zálivku podle vlastní chuti
Smažený květák trochu jinak podáváme teplý s bramborami a salátem jako hlavní chod.