Perníková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
300 g cukr krupice
200 ml slunečnicový olej
1 špetka mletá skořice
500 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
3 lžíce kakaový prášek
150 ml švestková povidla
1 balíček prášek do perníku
2 lžíce mleté ořechy
500 ml polotučné mléko
mouka na vysypání
2 lžíce višňový likér

Postup přípravy receptu

  1. Z polohrubé mouky, prášku do perníku, slunečnicového oleje, polotučného mléka, vajec, cukru krupice, mletých ořechů, kakaa a mleté skořice vymícháme lité těsto na perník. Přidáme švestková povidla nebo višňovou zavařeninu, pro dospělé trochu višňového likéru a těsto dobře promícháme

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby. Místo bábovky můžeme použít i plech. Na tvaru moučníku tolik nesejde, ale v bábovce je těsto vyšší, to my máme rádi

  3. Perníkovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a potom už jen uvaříme kávu a můžeme bábovku vychutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!