Perníková bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 300 g cukr krupice 200 ml slunečnicový olej 1 špetka mletá skořice 500 g polohrubá mouka tuk na vymazání 3 lžíce kakaový prášek 150 ml švestková povidla 1 balíček prášek do perníku 2 lžíce mleté ořechy 500 ml polotučné mléko mouka na vysypání 2 lžíce višňový likér
Postup Perníková bábovka
Postup přípravy receptu
-
Z polohrubé mouky, prášku do perníku, slunečnicového oleje, polotučného mléka, vajec, cukru krupice, mletých ořechů, kakaa a mleté skořice vymícháme lité těsto na perník. Přidáme švestková povidla nebo višňovou zavařeninu, pro dospělé trochu višňového likéru a těsto dobře promícháme
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby. Místo bábovky můžeme použít i plech. Na tvaru moučníku tolik nesejde, ale v bábovce je těsto vyšší, to my máme rádi
Perníkovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a potom už jen uvaříme kávu a můžeme bábovku vychutnávat.