Krémová roláda recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 250 g máslo 2 lžíce rum 400 ml mléko 200 g cukr krupice 2 lžíce cukr moučka 200 g polohrubá mouka 1 ks vanilkový pudink marmeláda na potření olej na vymazání plechu kakao na obarvení krému
Postup Krémová roláda
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a postupně žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku. Piškotové těsto rozetřeme ne hodně vymaštěný plech a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Ihned po upečení vyklopíme na vlhkou utěrku, svineme a necháme vychladnout
Mezi tím si připravíme máslový krém. Podle návodu na sáčku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháváme pudink. Dbáme na to, aby měli všechny suroviny stejnou teplotu, a krém se nám tudíž nesrazil. Podle chuti přidáme rum. Část krému můžeme obarvit kakaem
Vychladlý plát rozvineme a potřeme marmeládou. Na ní naneseme krém a svineme opět do rolády. Povrch rolády potřeme krémem a podle fantazie ozdobíme. Roládu můžeme polít čokoládou. Necháme vychladit a můžeme podávat.