Pivní rohlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

0,5 dl olej
2 lžičky sůl
1 ks žloutek
33 g droždí
3,5 hrnky polohrubá mouka
1,25 hrnek pivo 10°

Postup přípravy receptu

  1. V plecháčku na mírném ohmi zahřejeme pivo (asi 2 - 3 minuty). Do teplého piva rozdrobíme droždí, odstavíme z ohně, zamícháme a necháme 10 minut odstát. Do mísy připravíme polohrubou mouku, přilijeme pivo s droždím a opět necháme 10 minut odstát

  2. Dále přidáme olej, sůl a žloutek. Vypracujeme těsto na pivní rohlíky a popřípadě přidáme ještě trochu piva či vody. Připravené těsto necháme 1 hodinu kynout v teple

  3. Na pomoučněném vále rozválíme vždy 1/4 těsta na velmi tenké placky, které nakrájíme na trojúhelníky a zavineme je do tvaru rohlíků. Počet kusů z jednoho těsta může být různý podle zvolené velikosti. Standardní počet je asi 20 rohlíků

  4. Rohlíky naskládáme na pečicí papír na plech, potřeme zbylým bílkem a pečeme asi 20 minut dozlatova v troubě při 180 °C. Rohlíky před konzumací necháme vychladnout

  5. Pivní rohlíky podáváme jako chutné pečivo k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!