Krémová rajská omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 5 lžic olej sůl 40 g máslo 1 - 2 ks cibule 1,5 lžíce tymián 1 kostka masox 2 ks bobkový list 8 kuliček nové koření 40 g hladká mouka 1 kg hovězí maso 1 lžička hořčičné semínko 8 kuliček celý černý pepř 4 plechovky rajský protlak (malý)
Postup Krémová rajská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka
Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa
Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme
Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.