Kakaovo-tvarohový moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml olej 3 ks vejce 50 g kakao 2 ks žloutek 200 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 100 g cukr moučka 100 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání 2 kostky měkký tvaroh čokoládová poleva 2 - 3 lžíce vanilkový pudinkový prášek hrubá mouka na vysypáni
Postup Kakaovo-tvarohový moučník
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto. Vejce rozšleháme s vanilkovým cukrem, olejem a mlékem, ke směsi přidáme polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto
Tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem. Ochutíme citronovou kůrou
Menší plech vymažeme, vysypeme moukou a naplníme kakaovým těstem. Z tvarohové hmoty vytvoříme pomocí lžíce kopečky a rozložíme je po celém povrchu těsta. Nejlépe rovnoměrně, aby se nám později kakaovo-tvarohový moučník dobře krájel
Moučník pečeme při teplotě 175 °C si 45 minut. Po upečení pokapeme rozpuštěnou čokoládou a necháme vychladnout
Kakaovo-tvarohový moučník nakrájíme na kostky a podáváme nejlépe ke kávě.